Conceptul nutrițional Basica®

Reducerea acidității sprijină pierderea în greutate

„Criza dietei” prin metabolism puternic acid

Rețeta pentru pierderea eficientă în greutate este incredibil de simplă: mai mult exercițiu și mai puține calorii. Cu toate acestea, doar o minoritate de oameni este capabilă să-și îndeplinească obiectivele. După câteva zile, se simt obosiți și slabi și adesea apare așa-numita „criză a dietei”: După o scădere inițială în greutate, indicatorul de pe cântar rămâne în aceeași poziție, ceea ce se datorează adesea unui metabolism acid.

Prevenirea acidozelor în timpul dietei

Acidoza este un efect secundar tipic al dietei. În timpul dietei, descompunerea grăsimii corporale are ca rezultat eliberarea ceto-acizilor, ceea ce duce la o creștere a acidului în organism. În consecință, supraîncărcarea de acid poate încetini descompunerea grăsimilor și poate afecta metabolismul nostru energetic. Pentru a preveni o criză a dietei, este important să vă asigurați că mâncați suficiente minerale alcaline în timp ce pierdeți în greutate, astfel încât organismul să poată descompune acidul excesiv. Aceasta susține pierderea în greutate dorită și crește energia și bunăstarea.

Cum recunoaștem acidoza

Când prea mult acid ne îngreunează metabolismul, se pot dezvolta diferite probleme de sănătate. Enzimele – „instrumentele” metabolismului nostru – au nevoie de o anumită valoare a pH-ului pentru a funcționa perfect. Cu toate acestea, acidul excesiv scade valoarea pH-ului și astfel afectează activitatea enzimelor. În consecință, acest lucru poate încetini performanța metabolismului energetic. Deoarece acest lucru afectează și producția de energie din celule, persoanele cu acidoză cronică se plâng adesea de oboseală și epuizare: le lipsește elanul și le este mai greu să se concentreze. Odată ce se dezacidifică în mod eficient, vor observa că energia lor revine.

Ce factori joacă un rol în acidoză?

Alimentele bogate în proteine formează acid: de exemplu carnea, peștele, brânza, pâinea și produsele din cereale. Proteinele constau din aminoacizi care conțin sulf și fosfat care formează acizi atunci când sunt descompuși. În schimb, fructele proaspete, legumele și salata furnizează minerale alcaline.
Puțini oameni reușesc să facă mișcare în mod regulat. Cu toate acestea, exercițiile fizice promovează excreția de acid excesiv prin rinichi și plămâni. Prin urmare, acest lucru stabilizează echilibrul acido-bazic.
Viața noastră este agitată, iar stresul duce la o producție crescută de acid, care poate duce apoi la acidoză cronică.

În timpul curelor de slăbire sau al postului, corpul își descompune depozitele de grăsime pentru a furniza metabolismului energia conținută. Aceasta are ca rezultat eliberarea ceto-acizilor. Echilibrul acido-bazic este apoi întrerupt, și se încetinește metabolismul și simultan pierderea în greutate.

Studiul confirmă: scăderea acidității ajută la pierderea în greutate

Când corpul este supra-acidificat cronic, metabolismul nostru este afectat și este și mai dificil să descompunem grăsimile. Acum s-a dovedit științific că, dacă se restabilește echilibrului acido-bazic, dietele au mai mult succes, iar performanța crește din nou.

Postul și dezacidificarea - diferența crucială

În studiul dublu-orb controlat cu placebo, 68 de participanți ușor supraponderali au urmat un program de alergare și au făcut exerciții fizice de mai multe ori pe săptămână timp de trei luni. Studiul a urmărit modul în care s-au schimbat greutatea și condiția fizică. Jumătate din grup a postit una sau două zile pe săptămână (post intermitent). În același timp, participanții au luat Basica® Direct sau un placebo.

Programul de exerciții fizice a condus la pierderea în greutate a tuturor subiecților. Cel mai mare succes a fost observat la participanții care au combinat exercițiile fizice regulate cu câteva zile de post și dezacidificarea cu Basica® Direct. Cu o pierdere medie în greutate de 8,3 kilograme, aceștia au slăbit cel mai mult și au fost cei mai în formă. Cei care au făcut mișcare și au postit fără dezacidificare au pierdut în medie doar 5,8 kilograme.

ÎN ECHILIBRU CU BASICA®

Cum poți reduce aciditatea și atinge noi niveluri de energie.

RECOMANDARE: BASICA® DIRECT

Cum susține Basica® succesul dietei sau postului.

TABELUL CU ALIMENTE BASICA®

Conținutul acid și alcalin al alimentelor.

Produsele Basica®

Basica® Direct

Granule alcaline
Utilizare directă, fără apă, la birou sau în timpul călătoriilor

Basica® Compact

Comprimate alcaline
O modalitate convenabilă de a lua comprimatele în fiecare zi, acasă sau în timpul călătoriilor.