Detectează și evită

Cauzele acidozei

Dieta și un corp acidoid

Pentru a afla despre cauzele acidozei, cel mai important lucru este să îți verifici dieta. Alimentele care conțin proteine ​​animale (carne, pește, produse lactate) sau consumul prea multor produse din cereale (în special pâine) pot fi una dintre cauzele acidozei. Deseori din dieta zilnică lipsesc fructele, legumele și salata.

 

Concentrarea pe alimentele bogate în proteine

Cauza acidozei este consumul a prea multe alimente bogate în proteine ​​sau generatoare de acid, cum ar fi carnea, peștele, produsele lactate și cerealele, care sunt metabolizate acid de către organism, datorită conținutului lor de aminoacizi care conțin sulf (cisteină și metionină). Compușii care conțin fosfat, cum ar fi cei din carne, cârnați și băuturi, eliberează acid fosforic, care are, de asemenea, un efect negativ asupra echilibrului acido-bazic. Verifică alimentele care ar putea provoca acidoză în Tabelul cu alimente.

 

Gust acru – rezultă acidoză?

Se presupune adesea că alimentele cu gust acru produc și acid. Dimpotrivă: fructele acre, cum ar fi lămâile, conțin o mulțime de minerale alcaline, care au un efect alcalin într-un corp acid.

 

Un corp acidoid cauzat de post și dietă

Atât regimul, cât și postul conduc la modificări cheie în echilibrul acido-bazic și, prin urmare, pot fi cauza acidozei. Un corp acidoid este rezultatul descompunerii grăsimilor. Acest lucru poate elibera „cetoacizi”, care duc la acidoză și, la rândul lor, afectează performanța metabolică generală. Dieta sau criza postului care apare de obicei după câteva zile este rezultatul unui organism acidotic care nu obține suficiente minerale alcaline. Evitați acest lucru printr-o cantitate suficientă de fructe, legume și salată sau cu suplimente alimentare alcaline.

UN REGIM ALIMENTAR ALCALIN

Schimbarea dietei te poate ajuta la echilibrul acido-bazic.

CONCEPTUL NUTRIȚIONAL

Reducerea acidității sprijină pierderea în greutate

ÎN ECHILIBRU CU BASICA®

Cum poți reduce aciditatea și atinge noi niveluri de energie.

Produsele Basica®

Basica® Direct

Granule alcaline
Utilizare directă, fără apă, la birou sau în timpul călătoriilor

Basica® Compact

Comprimate alcaline
O modalitate convenabilă de a lua comprimatele în fiecare zi, acasă sau în timpul călătoriilor.