Activează-ți metabolismul energetic

Câștigă energie și menține performanța

Pentru un echilibru alcalin cu Basica®, este important să întărești metabolismul energetic al corpului, deoarece acidoza îl poate stresa, astfel încât producția de energie din celule să fie afectată. Activitatea enzimelor – „instrumentele” metabolismului nostru energetic – este influențată de acidoză. În consecință, acest lucru reduce performanța.

Mineralele alcaline au o influență pozitivă asupra metabolismului

Consumând mai multe minerale alcaline, capacitatea tampon a corpului poate fi mărită. Astfel, acidul excesiv poate fi neutralizat și, în același timp, echilibrul acido-bazic se stabilizează din nou. Consumul de minerale alcaline afectează și metabolismul carbohidraților. Pe de o parte, acest lucru are un impact pozitiv asupra metabolismului energetic din celule și, pe de altă parte, susține producția de energie a organismului.

Cum să îți întărești și stimulezi metabolismul

Activitatea fizică stimulează metabolismul. Mersul rapid, urcarea scărilor în loc de a lua liftul sau mersul cu bicicleta sunt activități ideale care pot fi încorporate cu ușurință în viața de zi cu zi. A transpira din când în când face bine la circulație.

Bea cel puțin 2 litri de lichide în fiecare zi, precum apă minerală, sucuri de fructe neîndulcite sau ceaiuri de fructe sau de plante. Este necesar un aport ridicat de lichide pentru a elimina mai ușor excesul de acid prin rinichi.

Asigură-ți puțin timp pentru relaxare în fiecare zi. Stresul constant suprasolicită metabolismul și încurajează excesul de aciditate. Exercițiile de respirație, yoga sau o baie relaxantă ajută la reducerea stresului de zi cu zi.

Acordă timp suficient meselor, deoarece senzația de sațietate apare abia la un sfert de oră de la începerea mesei. Astfel vei evita să mănânci prea mult și vei învăța cum să mănânci mai atent.

Dimineața, pregătește-ți porția zilnică de fructe și legume. Acest lucru te va ajuta să eviți gustările nesănătoase pe parcursul zilei.

RECOMANDARE: BASICA® DIRECT

Cum susține Basica® succesul dietei sau postului.

TABELUL CU ALIMENTE BASICA®

Conținutul acid și alcalin al alimentelor.

ECHILIBRUL ACIDO-BAZIC

Factorii importanți care afectează echilibrul