Într-o privire:

Metode de măsurare rezonabile

Posibilități și limite de măsurare a pH-ului

Măsurarea pH-ului urinar nu oferă o evaluare fiabilă a echilibrului acido-bazic! Datorită influențelor nutriționale, pH-ul urinar variază între 5 și 8. În afară de aceasta, doar 1% din acidul urinar total este excretat ca acid liber detectabil de benzile de hârtie. Cea mai mare parte a acidului urinar este excretat sub formă de compuși de amoniu, care nu este detectabil cu indicatorul de culoare al pH-ului.

Măsurarea valorilor pH-ului este utilă numai dacă valoarea pH-ului din urină este măsurată regulat de mai multe ori pe zi, la intervale relativ scurte. În plus, ar trebuit să consumăm întotdeauna aceleași alimente și să nu avem probleme cu rinichii. Dacă aceste cerințe sunt îndeplinite, măsurarea pH-ului cu benzi de testare pH pe parcursul zilei poate oferi o indicație a stării echilibrului acido-bazic.

 

Determinarea excreției nete de acid în loc de pH

Echilibrul acido-bazic poate fi determinat cu precizie măsurând excreția netă de acid într-o zi. Urina colectată în decurs de 24 de ore este analizată pentru toate produsele de excreție relevante pentru evaluarea stării acido-bazice, ceea ce înseamnă că poate fi determinată excreția netă de acid pentru o zi.

 

Metoda Friedrich Sander (pH-ul urinei)

Dezvoltată de Sander în anii 1930, această metodă este folosită și astăzi. În plus față de pH-ul urinei, capacitatea tampon a urinei este determinată prin cinci măsurători repartizate pe parcursul zilei. Interpretarea de către un specialist este necesară pentru această metodă.

 

Metoda dezvoltată de Jörgensen și Stirum

Această metodă determină capacitatea tampon a sângelui – în special cea a celulelor roșii din sânge și, prin urmare, evidențiază posibilul grad de acidoză din interiorul celulelor. Această analiză specifică a sângelui este utilizată de laboratoare speciale.

CAUZELE ACIDOZEI

Ce poate declanșa acidozși ce poți face în legătură cu aceasta.

ÎN ECHILIBRU CU BASICA®

Cum poți reduce aciditatea și atinge noi niveluri de energie.

CONCEPTUL NUTRIȚIONAL

Reducerea acidității sprijină pierderea în greutate

Produsele Basica®

Basica® Direct

Granule alcaline
Utilizare directă, fără apă, la birou sau în timpul călătoriilor

Basica® Compact

Comprimate alcaline
O modalitate convenabilă de a lua comprimatele în fiecare zi, acasă sau în timpul călătoriilor.